keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Miten Kannabis toimii - Kannabinoidit ja Kannabinoidijärjestelmän reseptorimekanismit

Kannabiksessa on yli 60 kemiallista kannabinoidiyhdistettä. Nämä kannabiksen aktiiviset osat ja niiden johdannaiset ovat potentiaalisia syöpälääkkeenä.

Näiden yhdisteiden on osoitettu estävän syöpäsolujen kasvua eläinkokeissa, moduloiden solu-signalointireititintä. Kannabinoidit ovat hyvin sitokykyisiä, eikä tuota myrkyllisiä vaikutuksia, kuten tavanomainen kemoterapia hoito.

Kannabinoidit ovat vuorovaikutuksessa kehon luonnollisesti esiintyvien kannabinoidireseptoreiden kanssa. Kannabinoidireseptoreita on aivoissa, keuhkoissa, maksassa, munuaississa, immuunijärjestelmässä ja useissa muissa paikoissa. Terapeuttiset ja psykoaktiiviset ominaisuudet ilmenevät kun kannabinoidi (kuten kannabiskasvin tuottama hartsi) aktivoi kannabinoidi reseptorin.

Elimistössä on myös luonnostaan esiintyviä endocannabinoideja, joka on samankaltainen kuin THC. Tämä stimuloi kannabinoidireseptoreita ja tuottaa tärkeitä fysiologisia prosesseja.

Elimistö on oikeastaan "pakko-johdettu" vastaan ottamaan kannabinoideja tämän ainutlaatuisen kannabinoidireseptorijärjestelmän kautta. Tutkimusta tehdään parhaillaan, kuinka suuria terveydellisiä vaikutuksia se saavuttaa. Tähän mennessä tiedetään, että kannabinoidireseptoreilla on tärkeä rooli monissa kehon prosesseissa, mukaanlukien aineenvaihdunnan säätelyn, mielihalut, kipu ja ahdistus -tilat, luuston kasvun, sekä immuunijärjestelmän toiminnan.


American College of Physicians (AKT) raportissa todetaan että:

"Marihuanaa on savustettu sen lääkinnällisien ominaisuuksien vuoksi jo vuosisatoja. Se oli Yhdysvalloissa lääke vuoteen 1942 saakka, jonka jälkeen se poistettiin liittovaltion lainsäädännön tehdessä huumeista laittomia ... Silti valtava määrä empiirisiä raportteja marihuanan terapeuttisista ominaisuuksista innostaa tutkijoita, terveydenhuoltopalvelujen tarjoajia, sekä potilaita.

Viimeisten 20 vuoden aikana tutkijat ovat havainneet kannabinoidireseptorit: CB1, joka on yhteydessä keskushermostoon ja CB2, joka esiintyy ulkopuolella keskushermostoa, näillä uskotaan olevan anti-inflammatorista ja immunosuppressiivista toimintaa.

Tämä tieteen kehitys on paljastunut valtavasti tietoa tukemaan laajempaa tutkimusta terapeuttisia ominaisuuksia omaavalle marihuanalle ja sen kannabinoidelle. "

AKT:n tutkimuksista voidaan olettaa, että aine on hyödyllinen ainakin:

-Ruokahalun stimuloinnissa
-Glaukoomassa
-Neurologisissa ja liikehäiriö -ongelmissa, sekä
-Kivunlievityksessä

tiistai 17. toukokuuta 2011

Sativex ja MS-tauti

Multippeliskleroosi eli MS-tauti on krooninen, etiologialtaan tuntematon keskushermoston sairaus, johon ei ole parantavaa hoitoa. Sairaus alkaa useimmiten 20–40 vuoden iässä.


Taudinkulkuun voidaan vaikuttaa beetainterferonilla ja glatirameeriasetaatilla, jotka vähentävät sairauden pahenemisvaiheita. Oireenmukaista lääkehoitoa voidaan käyttää spastisiteettiin, virtsarakon toimintahäiriöihin, neuropaattiseen kipuun, väsymykseen ja masennukseen.

Sativex on luonnon kannabiksesta valmistettu, suusuihkeena annosteltava lääke, jonka vaikuttavina aineina ovat psykoaktiivinen tetrahydrokannabinoli (THC) ja ei-psykoaktiivinen kannabidioli (CBD) suhteessa 1:1. Sitä tutkitaan myös muiden MS-oireiden ja neurologisten sairauksien sekä muiden kiputilojen hoidossa.

Luonnon kannabiksesta valmistettu THC:CBD-suusuihke (Sativex) on muunmuassa Kanadassa hyväksytty MS-tautiin liittyvän neuropaattisen kivun liitännäishoitoon aikuisilla. Valmistetta tai sen ainesosia tutkitaan myös muiden MS-oireiden, esim. spastisiteetin hoidossa.

Lisäksi selvitetään käyttömahdollisuuksia selkäydin- ja ääreishermovaurioiden, neuroinvasiivisen syövän, dystonioiden, aivoverenkiertohäiriöiden ja spina bifidan hoidossa sekä yhä lisääntyvissä kipu ja tulehdus hoidoissa.

Suositeltu annostus hoidon aloitusvaiheessa on enintään neljä suihketta päivässä. Annostusta voidaan lisätä tarpeen mukaan. Yksi pullo sisältää ≤ 51 suihketta. Suihkepullon hinta on noin 85-90 euroa.

THC:CBD-suihkeen kliinistä käyttöä tutkittin viidessä RCT-tutkimuksessa ennen vuotta 2006, joissa oli mukana yhteensä 368 neurologista potilasta. Potilaiden diagnoosit ja oireisto vaihtelivat; MS-potilaita oli mukana neljässä tutkimuksessa.

Tilastollisesti merkitsevä paraneminen saatiin seuraavissa oireissa:

kipu 40%
spastisiteetti 100%
lihasspasmit 50%
unihäiriöt 65%

Sativex

maanantai 16. toukokuuta 2011

USA: 5 pahinta osavaltiota tulla pidätetyksi pilvestä

Jopa vähäinen määrä voi muuttaa epäonnisen ihmisen elämän näissä viidessä valtiossa.

Syytteitä kannabis lakien rikkomisesta tulee poliisilta yli 800 000 vuosittain. Rangaistuksia näille pidätyksille on jätetty syyttämättä ja tuomittu vaihtelevan suuresti, aina pienistä sakoista vankeuteen.

Kansalaisia kuitenkin pidätettiin poikkeuksellisen ankarasti näissä viidessä osavaltiossa, joissa Pienikin pilvi määrä on tuomittava ankarasti.


1. Oklahoma

Marihuanan valmistamisesta vähintään kaksi vuotta vankeutta ja enimmäisrangaistus elinkautinen. Laki jonka Mary Fallin, valtion kaikkien aikojen ensimmäinen naispuolinen kuvernööri allekirjoitti toimenpide laiksi huhtikuussa, se astuu voimaan 1. marraskuuta 2011.

2. Texas

Marihuana pidätykset ovat yli puolet vuosittaisista pidätyksistä Lone Starissa. Vuonna 2009 yli 97 prosenttia kaikista Texasin marihuana pidätykstä (yli 77000 ihmistä) tuomittiin vain hallussa pidosta. Tuomiot olivat 180 päivää vankilassa ja 2000 dollaria sakkoa.

3. Florida

Mikään muu valtio ei niin rutiininomaisesti rankaise vähäisestä marihuanasta ankarammin kuin Sunshine State. Alle 20 gramman hallussapidosta on rangaistus enintään yhden vuoden ja 1000 dollaria sakkoa.
Marihuanan hallussapidosta yli 20 grammaa, sekä viljely edes yhden ruukkukasvin, määritellään laissa törkeänä rikoksena, josta langetetaan jopa viiden vuoden vankeus ja 5000 dollaria sakkoa.

4. Louisiana

6. toukokuuta Associated Press raportoi tapauksesta jossa Cornell Hood sai elinkautisen kahden kilon hallussapidosta. Hood sai enimmäisrangaistuksen, koska hän syyllistyi kolmeen marihuana rikokseen, vaikka missään niistä ei ollut riittävän merkittävää tapahtunut joutuakseen edes yhdeksi päiväksi vnkilaan.

Rikoksen uusijat ovat harvinaisia. Louisianan laissa määrätään toisesta hallussapidosta enintään viideksi vuodeksi vankilaan. Kolme kertaa uusijat jopa 20 vuodeksi vankilaan. Piirin asianajajat eivät epäröi kohdistaa marihuanan vähittäis käyttäjiä, joissa joskus alle gramman määrästäkin on uhattu pitkillä vankeusrangaistuksia.

Vuosittain poliisi tekee lähes 19 000 pidätystä Bayou Statessa, joista 91% tapauksista hallussapidosta.

5. Arizona

Neljäkymmentä vuotta sitten lähes joka osavaltiossa kansakunta määritteli marihuanan hallussapitoa kuin törkeää rikosta. Nykyään vain yksi valtio Arizona, joka käsittelee ensikertalaisten hallussapidosta jokseenkin brutaalilla tavalla.

Arizonan laissa vähäisestäkin marihuanan hallussapidosta joutuu syytteeseen törkeästä rikoksesta, tästä voidaan määrätä enintään 18 kuukaudeksi vankilaan ja 150.000 dollari sakkoon. Esimerkiksi yhdestä sätkästä.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Cannabis Corpse palaa Suomeen

Cannabis Corpse palaa elokuussa kahdelle keikalle Suomeen.

Pari vuotta sitten talvella Helsingin Korjaamolla vieraillut yhdysvaltalainen hauskanpitokokoonpano Cannabis Corpse palaa elokuun lopulla kahdelle keikalle Suomeen.

Municipal Wastesta tutun basisti Phillip “LandPhil” Hallin ja hänen rumpaliveljensä Josh “HellHammer” Hallin perustama death/thrash-rymyryhmä nähdään 26.8. Helsingin DOM-klubilla ja seuraavana iltana Turun Klubilla.


Yhtyeen kuukauden mittainen Euroopan-kiertue seuraa heinäkuun 12. päivä julkaistavaa uutta “Beneath Grow Lights Thou Shalt Rise” -albumia.
Cannabis Corpse “Beneath Grow Lights Thou Shalt Rise” biisilista:

1. Visions From The Dank Side
2. Lunatic Of Pot’s Creation
3. Blame It On Bud
4. Chapel Of Bowls
5. Dead By Bong
6. Immortal Pipes
7. Where The Kind Lives
8. Sworn To The Bag
9. Blaze Of Torment
10. Gateways To Inhalation
11. Slave To The Chron
12. Beneath Grow Lights Thou Shalt Rise

Cannabis Corpse (usa)

26.08.2011 DOM, Helsinki
27.08.2011 Klubi, Turku

www.myspace.com/cannabiscorpseva

lauantai 14. toukokuuta 2011

Kannabis pörssiin

Useat kannabista hyödyntävät yhtiöt tähtäävät Yhdysvalloissa pörssiin tänä vuonna, kertoo ruotsalainen talousviikkolehti Affärsvärlden. Alan liikevaihdoksi yrittäjät arvioivat USA:ssa 40 miljardia dollaria.

Kannabiksen polttajat taistelevat Yhdysvalloissa oikeudestaan käyttää kannabista lääketieteellisiin tarkoituksiin ja sijoittajat näkevät huumeen lääkekäytössä mahdollisuuden tuottoihin.

Ruotsalaisen Affärsvärlden-talousviikkolehden mukaan useat kannabista hyödyntävät yritykset tähtäävät pörssiin.
Affärsvärldenin mukaan yksi näistä on liikemies Vincent Mehdidizadehin yhdysvaltalaisyhtiö Medicine Dispensing System, johon Mehdidizadeh on itsekin investoinut miljoona dollaria.

Medicine Dispensing Systemin liikeidea on tarjota hamppua lääketieteellisiin tarkoituksiin automaateista. Ostajan olisi tunnistauduttava automaatilla peukalonjäljellään saadakseen lääkärin määrähän rajoitetun annoksensa kannabista. Medicine Dispensing Systemillä on jo kuutisenkymmentä automaatti eri puolilla. 12 kuukauden aikana yhtiö on kerännyt neljä miljoonaa dollaria sijoittajilta. Yhtiö aikoo listautua pörssiin vuoden loppuun mennessä.

Toinen hampulla pörssiin aikova yhtiö on coloradolainen Grow Up Technology, joka on jo saanut pääomasijoittajilta  500 000 dollaria ja aikoo kerätä kalifornialaisilta sijoittajilta vielä miljoona euroa ennen listautumista syksyllä.

Lehden mukaan tunnettu meklari Robert Kanen on juuri perustanut hedge-rahaston, joka on erikoistunut sijoituksiin kannabis-yrityksiin. Kanen tavoitteena on kerätä yksityissijoittajilta vähintään 36 miljoonaa dollaria.
Viime kuussa kannabisyhtiöt järjestäytyivät Arch View Group -järjestöksi. Jäsenyhtiöt arvioivat että kannabisalan liikevaihto on Yhdysvalloissa noin 40 miljardia dollaria.

Suomalaista hamppuöljyä

Finola Hampunsiemenöljy puristetaan Finola-hampunsiemenlajikkeesta, jota kasvaa Suomessa. Tässä kirkkaan vihreässä öljyssä on miellyttävä maku, jota voi luonnehtia hieman pähkinäiseksi.

Hampunsiemenöljyn sisältämistä rasvahapoista 86% on monityydyttymättömiä. Siinä on kahta ihmiselle välttämätöntä rasvahappoa (omega-3 ja omega-6) sekä huomattava määrä gammalinoleenihappoa (GLA) ja stearidonihappoa (SDA).

Käyttö
Finola-öljyä voi nauttia sellaisenaan tai lisätä keitettyihin tai kypsentämättömiin ruokiin. Sitä voi käyttää myös keittoihin, keitettyjen perunoiden päälle, riisiin ja pastaan tai sekoittaa vaikkapa rouhittuun valkosipuliin ja dipata siihen leipää.

Tutkimukset
Kuopion yliopistossa tehdyt kliiniset tutkimukset** ovat osoittaneet terveellisten rasvahappojen määrän nousseen merkittävästi terveiden aikuisten veressä, kun he olivat nauttineet päivittäin 2 ruokalusikallista Finola -öljyä neljän viikon ajan. Tämä löydös saattaa olla syy siihen, miksi niin monet ihmiset ovat kertoneet ihon kunnon paranemisesta, kynsien vahvistumisesta ja tukan tuuheutumisesta Finola -öljyn käytön aloittamisen jälkeen.


Tilaa tästä Finola Hampunsiemenöljyä


Tietoa Finolan tilasta
EU-komission äänestyksessä 23.2.2011 palautettiin Finola EU:n suorien tukien viralliselle tukikelpoisuuslistalle.

Tuki koskee ainoastaan Suomessa tapahtuvaa viljelyä. Myös Ruotsi ja Viro ovat ilmaisseet halunsa tuen palauttamiseen. Finolan palauttaminen EU:n tukikelpoisuuskasvien listalle on ensimmäinen kerta, kun kerran listalta poistettu kasvi palautetaan sinne.

Suomalainen Finola on ainoa EU:ssa rekisteröity öljyhamppulajike. Se lisättiin EU:n tuettavien kasvien listalle vuonna 2003 sen läpäistyä tarvittavat kelpoisuustestit. Vuoden 2006 jälkeen Finola poistettiin EU:n tukikasvien listalta, koska joidenkin maiden muutamissa näytteissä sen THC-arvot hiukan ylittivät sallitut määrät.

Suomen Maa- ja metsätalousministeriön vuosina 2009 ja 2010 suorittamat kenttäkokeet osoittivat kuitenkin selvästi, että liian myöhään otetuissa THC-näytteissä saattaa ilmetä 0.2 %:n ylittäviä määriä. Annex I (EC) No 1122/2009 on EU:n näytteidenottoa määrittävissä säännöissä todetaan, että näytteidenoton tulee tapahtua hampun kukinnan kehityksen mukaan. Koska Finola kukkii huomattavasti aikaisemmin kuin Keski-Eurooppalaiset lajikkeet, tulee näytteiden ajankohtaan kiinnittää erityistä huomiota, eikä sen tule tapahtua liian myöhään.

Kannabis-Cola juomaa

Maailman tunnetuin virvoitusjuoma Coca-Cola viittaa jo nimensä mukaisesti kokapensaan lehtiin, vaikka juomassa ei todellisuudessa mitään kiellettyjä aineita olekaan.

 Markkinoille saatetaan kuitenkin uusia virvoitusjuomia, jotka eivät ole aivan yhtä puhtoisia.
Kyseessä on nimittäin kannabis-juomaperhe, jonka brändit ovat nimeltään Canna Cola, Doc Weed, Orange Kush, Grape Ape ja Sour Diesel.

Juomia on määrä myydä ainoastaa kannabiksen lääkekäyttöön, mutta käytön rajaaminen lienee todellisuudessa vaikeaa. Kannabis-juomat kehitti amerkkalainen surffari Clay Butler.

Tuotteet tulivat myyntiin Coloradossa  pari kuukautta sitten, ja sen jälkeen myös muiden muassa Kaliforniassa. Uutistoimisto AP:n uutisjutussa Rich Couch kertoo juoman tulevan tarpeeseen, sillä kannabiksessa ei itsessään ole hänen mukaansa vaarallisia ainesosia. Couchin mukaan vaarallisin osuus on aineen polttamisessa syntyvät ja hengityksessä kehoon päätyvät sivutuotteet.

perjantai 13. toukokuuta 2011

Kymmenet tuhannet marssivat kannabiksen vapautta Torontossa


Downtown Toronto tulvi 7. toukokuuta kymmenistä tuhansista kannabis mielenosoittajista.

Ihmiset juhlivat sankoin joukoin Global Marihuana March ja Toronton Freedom Festivaleilla, joista muodostuu yksi suurimmista vuotuisista kokoontumisista kannabiksen käyttäjien maailmassa.

Kaupungin "tupla-annos" juhlat alkaa Queen's Park Northissa,  Toronto Freedom Festivaleilla jossa arviolta 30000 - 50000 ihmistä kokoontui tänä vuonna vaatiimaan todellisia muutoksia maan kannabis laeille.

Festivaali alkaa kadunvaltaus protestimarssilla, osana Global Marijuana Marchia kello kaksi päivällä, mikä järjestetään joka vuosi monissa kaupungeissa ympäri maailman.

Tuhansia ihmisiä niin pitkälle kuin silmä voi nähdä, nuoret ja vanhat jakamassa tietoa, kertomassa tarinoita ja nauttimassa kannabista.


Klikkaa tästä nähdäksesi 2011 Toronto Freedom Festival ja Global Marijuana march kuvagalleria Flickristä.


Myynti ja tieto "kojut" olivat kehässä suuressa puistossa, jossa saatavilla grillattuja ruokia, t-paitoja, valikoituja lasista valmistettuja tuotteita ja kannabiksen käyttö välineitä. Yleisö tuntui olevan tyytyväinen ruoka valikoimaan ja yleiseen menoon.

Järjestäjät kertoivat että tapahtumassa CC:n toimittajia oli vähemmän kuin viime vuonna. Se johtuu siitä että kaupunki melkein veti koko tapahtuman tänä vuonna sivuun, mutta festivaali on vuotuistettu. Kiitos siitä ahkerille kannabis aktivisteille.
Treating Yourselfin kustantaja Marco Renda teki intohimoisen perustelun vapauttamaan vangitun pilvi aktivisti Marc Emeryn.

"Free Marc" ilmiö oli väistämätön festivaalilla ja marssilla. Kaikkialla näkyi ikoninen kelta-vihreä, vapaa Marc logo, jonka on suunnitellut nero CC taiteilija Gary Wintle (joka oli myös marsissa). Paljon ihmisiä myös yllään Free Marc paitoja. Katukuvassa isoja bannereita ym..

Lakimies Ron Marzelin puheen jälkeen Jodie Emery puhuu vangitusta miehestään Marcista ja innoittaa joukon valmistautumaan isoon marssiin läpi Toronton katujen.
Muutaman sekunnin jälkeen hänen puheestaan, Jodie vedettiin järjestäjien toimesta lähellä olevalle pienemmälle lavalle, mistä marssi alkaisi. Matt Mernagh käynnistää marssin heilutellessaan lähes puoli metristä sätkää, kuten sauhuttelijan kuuluukin.

Jodie johti marssia, mitä hän on tehnyt joka vuosi vuodesta 2006 lähtien. Tämä oli hänen ensimmäinen vuosi ilman miestään Marcia hänen rinnallaan, mutta hän oli liittynyt suureen joukkoon jossa oli erityisesti ansioituneita aktivisteja.
Tuhannet mielenosoittajat parveilivat kadulla, kymmeniä poliiseja autoissa, polkupyörissä ja ratsain estämässä liikenteen tässä poliittisessa paraatissa väen tieltä.

Yhdessä vaiheessa poliisi muodosti suuren barrikaadin, jossa oli useita poliiseja joita tusinan verran pyörällä. Tämä nostatti enemmän kuin muutamia kulmakarvoja väessä, mutta poliisit vain seisoi rauhallisesti tuijottaen Aviator aurinkolasiensa läpi, katsellen tuhansia marssijoita.
 
Marssijat kiersivät täyden ympyrän takaisin Queen's Parkiin, jossa yleisö tulvi takaisin entiselle paikalleen viheralueelle kuuntelemaan musiikkia ja puheita.

Jodie piti toisen puheensa kun minuutit vierivät 16:20, silloin koko joukko sytyttää samanaikaisesti jointit. Massiivinen savupilvi leijui kauttaaltaan yli puiston noin kymmenen minuuttia bändien soittaessa musiikkia. Tästä juhlat ja musiikki jatkui pitkälle iltaan.




http://www.cannabisculture.com/


Hb

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kukkaa pukkaa – kannabiksen kotikasvatus Suomessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi laajan raportin kannabiksen kotikasvatuksesta Suomessa.

YK:n huumetoimisto julkaisi vuonna 2006 erillisselvityksen
maailman kannabistilanteesta. 

Raportin johtopäätöksissä todettiin,
että maailman kannabismarkkinat olivat muuttuneet
aikaisempaa alueellisemmiksi ja paikallisemmiksi
ja eritoten Euroopassa myös aikaisempaa
herbaalimmiksi. 


Jälkimmäinen seikka tarkoittaa
marihuanan aseman vahvistumista suhteessa
hasikseen. Muutosten takana on yksi ja sama
kehitystrendi: kannabiksen viljelyn lisääntyminen
uusilla alueilla ja maahantuonnin korvaaminen
kotimaisella tuotannolla.


Pohjois-Afrikasta (erityisesti Marokosta) salakuljetetulla
hasiksella on perinteisesti ollut keskeinen
asema Euroopan kannabismarkkinoilla.
2000-luvulla tilanne on muuttunut. 


Joissakin maissa, kuten Hollannissa ja Isossa-Britanniassa,
suurin osa kulutetusta kannabiksesta on
jo kotimaassa tuotettua marihuanaa. 

Viljelmien koot vaihtelevat satojen/tuhansien
kasvien kaupallisista suurtuotannoista
muutaman kasvin kotiviljelmiin.


Yksi keskeinen erityispiirre kehityksessä on
ollut pienimittaisen kotikasvatuksen voimakas
yleistyminen. Tämän myötä
esimerkiksi Belgiassa, Hollannissa ja Isossa-
Britanniassa kannabismarkkinat ovat tutkijoiden
mukaan muuttuneet vähemmän hierarkki
siksi ja vähemmän rikollisorganisaatioita sisältäviksi.

Pienimittaisen kotikasvatuksen yleistymistä
on edistänyt yhtäältä uusien, erityyppisiin
olosuhteisiin soveltuvien kannabislajikkeiden jalostaminen
ja toisaalta sisäkasvatukseen soveltuvan
teknologian nopea kehitys.

Internet-sivustot
ovat tarjonneet yksityiskohtaisia kasvatusohjeita
ja keskustelupalstoja vertaistiedon vaihtamiseen.
Kannabiksen omatoimisesta kasvattamisesta on
tullut aikaisempaa helpompaa ja samalla lopputuotteen
laatu on merkittävästi parantanut.

Nämä samat seikat yhdessä marihuanan kysynnän
kasvun kanssa ovat tarjonneet pontimen myös
laajamittaisemmalle, taloudellisista intresseistä
lähtevälle toiminnalle.

Samanaikaisesti kotimaisen tuotannon ja pienviljelyn
lisääntymisen kanssa kannabiksen lääkinnällinen
käyttö on saanut kasvavaa huomiota julkisuudessa.
Yhdessä nämä kaksi ilmiötä ovat saaneet
aikaan kenties merkittävimmän muutoksen,
joka kannabiskysymyksessä ja sen yhteiskunnallisessa
määrittelyssä on tapahtunut sitten 1960-luvun.

Kannabiksen kotimainen viljely haastaa
huumepoliittiset mallit, jotka perustuvat tuonnin
ja salakuljetuksen ehkäisemiseen. Pienviljely
kyseenalaistaa ajatustavat, jotka korostavat keskitettyä
tarjontaa ja organisoituja rikollisia markkinoita.

Kannabiksen määrittely lääkkeeksi puolestaan
siirtää keskustelun diskursseihin, joissa käytön tuomitseminen on hankalampaa, kuin jos
kyseessä olisi pelkkä päihtymyksen tavoittelu.

Kannabiksen kotimaisesta tuotannosta julkaistiin
joitakin yksittäisiä tutkimuksia 1990-luvulla,
lähinnä Yhdysvalloissa, mutta laajamittaisempi
tutkimustoiminta käynnistyi vasta vuosituhannen
vaihteen jälkeen ja tutkimuksen volyymi
on ollut kasvussa aivan viime vuosina.

Aihepiirin tutkimuksen
edistämiseksi perustettiin vuonna 2009
kansainvälinen konsortio ”The Global Cannabis
Cultivation Research Consortium” (GCCRC),
joka kokoaa yhteen tutkijoita noin kymmenestä
eri maasta, tämän artikkelin kirjoittajat mukaan
lukien.

Raportoimme tässä kirjoituksessa tuloksia Stakesissa
(nyk. THL) vuonna 2008 käynnistetystä
kannabiksen kotikasvatusta tarkastelevasta tutkimushankkeesta.

Sitä varten olemme tehneet suomalaisten
kannabiksen kasvattajien haastatteluja
ja suorittaneet Internet-pohjaisen kyselytutkimuksen
kasvattajien keskuudessa.
Nämä aineistot tarjoavat meille mahdollisuuden kuvata suomalaisia
pienkasvattajia, heidän toimintaansa
ja ajattelutapojaan.

Havaitsemme muun muassa
kiinnostavia yhteyksiä kotimaisen tuotannon
ja lääkekannabiksen trendien välillä.

Olemme myös lisänneet eräisiin väestötutkimuksiin joitakin
kannabiksen kotikasvatukseen liittyviä kysymyksiä,
joiden kautta voimme esittää ensimmäiset
tutkimusperustaiset arviot ilmiön levinneisyydestä
Suomessa.

Aikaisemmin olemme julkaisseet
hankkeesta joitakin tuloksia kansainvälisillä
foorumeilla (Hakkarainen & Perälä 2011; Hakkarainen
& al. 2011)


http://www.stakes.fi/
Lue koko raportti 
Kukkaa pukkaa – kannabiksen kotikasvatus Suomessa


Pekka Hakkarainen Ylen haastattelussa

Hb


EU:n Kannabis säännöt voidaan muuttaa nopeasti

"EU:n Kannabis säännöt voidaan muuttaa nopeasti", sanoo Saksan terveysministeri.

Se on uutinen joka kiinnostaa UK:n lääkekannabis lakimiehiä, jotka ovat jo pitkään yrittäneet käydä neuvotteluita Britannian hallituksen kanssa lääkekannabiksen oikeudellisesta asemasta lääkkeenä.

Asia vain sivuutetaan joka käänteessä, kriminalisoiden kymmeniä tuhansia UK:n potilaita jotka joutuvat hakea laittomista lähteistä tuotteensa.

Terveysministeri Philipp Roesler kertoi, "suunnitelma voidaan toteuttaa yksinkertaisesti muuttamalla ministeriön politiikkaa ja tällöin mitään muutoksia Saksan laissa ei ole välttämätöntä tehdä."

Monet terveydenhuollon ammattilaiset pitävät kannabista hyödyllisenä apuna pahoinvointiin ja stimuloimaan ruokahalua kemoterapia tai AIDS-potilailla, sekä yleiseen kivunlievitykseen.

Lääkekannabis on kuitenkin ollut tiukasti laitonta Saksassa jo vuosikymmeniä, vain 40 potilasta koko maassa on koskaan saanut kannabis reseptejä, ja vasta tietyissä "ääri" olosuhteissa.

Terveydenhuollon ammattilaiset ja puolestapuhujina vakavasti sairaat ovat tyytyväisiä muutokseen. Eugen Brysch Saksan saattohoito säätiössä sanoivat, että kannabiksella voi olla merkittävä rooli kriittisesti sairaiden hoidossa.

Gerhard Müller-Schwefe puheenjohtaja Saksan Society for Pain Therapystä "politiikan muutos avaisi uusia lääkehoito vaihtoehtoja kroonista kipua sairastaville, kuten MS-tautia sairastavat. Nyt on aika tuoda kannabis ulos varjoista."


http://pr.cannazine.co.uk/

Hb

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Kannabisöljy apuna kaksi vuotiaan syöpä hoidossa

Kaksi vuotias Cashy Hyde Spokane Washingtonista, oli keskellä taistelua aivosyöpää vastaan.

Agressiivinen kasvain häiritsi Cashyn hermoratoja uhaten häntä kuolemalla.

Lastensairaalassa Salt Lake Cityssä suoritettiin aivoleikkaus Cashylle, mutta kasvainta oli mahdollisuus postaa vain noin 10%.

Hänen hoitoonsa kuului kantasoluhoitoja, jotka suoritettiin kuudessa erillisessä kemoterapia aallossa. Cashy sai päivittäin viittä eri lääkkeitä, vain selviytyäkseen kovista kivuista.

Lopulta Cashyn keho kuihtui kokonaan hoidoista. Syyskuussa 2010 hän oli ollut 40 päivää ilman kiinteää ruokaa. Hän oli kykenemätön enää edes nostamaan omaa päätään. Lääkärit eivät voineet tarjota enää mitään muuta apua.

Hänen isänsä Mike ei voinut enää vain seisoa ja sietää sitä mitä tapahtuu. Mike alkoi antamaan Cashylle kannabisöljyä syöttöputken kautta. Samalla hän pyysi lääkäreiden lopettamaan pahoinvointi lääkkeiden antamisen.

Tulokset olivat dramaattisia. Cashyllä alkoi tulla nälkä. Hän alkoi jälleen syödä kiinteää ruokaa. Hänen energiatasonsa nousivat ja hänen mielialansa parani merkittävästi.

Mike kertoi tarinaansa KXLY4:n vastaavalle tuottajalle Melissa Luckylle: "Sinä olet katsomassa poikaa joka ei syönyt 4-5 kuukauteen mitään, edes palasta jostain... Se osoittaa että hän haluaa elää. "

Cashyn viimeisellä kemoterapia kierroksella jossa mukana ei ollut pahoinvointi lääkkeitä. Mike sanoi että lääkärit olivat ihmeissään. Hän ei koskaan kertonut heille mitä oli hoidossa muuttanut.

"Halusin kertoa heille," että hei, hän on kannabis öljyssä. " Mutta en halunnut heidän ottaa sitä häneltä pois ", isä sanoi.

KXLY4 halusi tietää lääkekannabiksen sivuvaikutusten vaaroista lapsille annettaessa, kuten yhtä nuorelle annettaessa kuin Cashy.

Vaikka se ei ole laitonta Washingtonissa tai Cashyn kotivaltiossa Montanassa, niin lääkärit eivät halunneet keskustella siitä.

Uploaded by KXLY on Apr 29, 2011
 


Hamppuboksin blogi