perjantai 29. huhtikuuta 2011

Blogissa uusia dokkareita





Voit halutessasai katsoa Suomennettuja dokkareita.

Videot jotka tällä hetkellä löytyvät;

-Dokumentti, Super High Me (2007)

-Dokumentti, Totuus kannabiksesta

-Dokumentti, Kannabis: Paholais ruoho? (2009) 50 min, [BBC]

-Dokumentti, The Business Behind Getting High (2007) 104 min,


Hamppuboksin blogi

Hollannin laki sallii 5 kasvin kasvatukset

Ihmiset voivat kasvattaa viittä kannabiskasvia kotona saamatta siitä rikossyytteitä. Sadon koolla ei ole merkitystä, Hollannin korkein oikeus totesi tiistaina.

Mutta kasvit on silti luovutettava poliisille, jos poliisi tekee virallisen vierailun tuomioistuimen pyynnöstä.

Eräässä tapauksessa oli todettu viiden kasvin puutarha, joka tuotti lähes viisi kiloa kannabista. Toisessa tapauksessa löytyi viisi kasvia, joissa oli lähes 12 kiloa.

Syyttäjät olivat vaatineet, että näin suuret sadot olisivat rikkoneet määräyksiä jotka mahdollistavat yksilöiden hallussapitoon enintään viisi grammaa marihuanaa omaan käyttöön.
On kuitenkin epäselvää, millä tarkoituksella viljelijä tekee satoa.

Alankomaiden politiikassa on lisensoitu kahviloissa kannabiksen myynti  asiakkaille, mutta politiikka ei ole säädellyt lakia joka antaisi kahviloiden myydä kasvattamaansa kannabista.


Hamppuboksin blogi

http://www.theweedblog.com/

Lähes 3 tonnia kannabista takavarikoitiin Espanjassa

Läntisellä Costa del Solilla aiemmin tässä kuussa tehdyt suuret kannabistakavarikot ovat saaneet jatkoa. 

Maanantaina Vélez-Málagassa havaittiin rannasta ylinopeudella kaahaava vene, jonka lastista löytyi 96 pakkausta kannabista, yhteensä 2,88 tonnia. 

Erillisessä operaatiossa Málagan satamassa pidätettiin 41-vuotias ulkomaalainen, kutsumanimeltään K.G, kun huumekoira havaitsi auton kojelaudassa olleen lastin. Poliisi takavarikoi mieheltä 47 kiloa kannabista. 

Málagan messu- ja kongressipalatsissa järjestetään viikonloppuna 29.4.–1.5. ”kannabismessut”.  
Expocannabis Sur keskittyy hampun käyttöön teollisuudessa. 
Toinen tärkeä teema on kannabiksen lääkekäyttö. Sisäänpääsy on kielletty alle 18-vuotiailta. (SL)


Hamppuboksin blogi

torstai 28. huhtikuuta 2011

High Times Medical Cannabis Cup San Francisco

 

Vain kaksi kuukautta ja High Times tuo Medical Cannabis Cupin takaisin San Franciscoon. Medical Cannabis Cup järjestetään 25 & 26 kesäkuuta 2011.

Palkinnot annetaan parhaasta kukasta, hasiksesta ja niistä tehdyistä syötävistä tuotteista, sekä pääsääntöisesti lääkekannabiksesta.

"San Fran Cup" sisältää myös kaksipäiväisen kannabis expon. Seminaari keskittyy viljelyyn, laillistamiseen ja aktivismiin.

medcancup.com/san-francisco



Hamppuboksin blogi

Koomikko Doug Benson

Doug Benson rakastaa elokuvia... pilveä ... ja nauttii julkkisten pilkkaamisesta. Bensonin onni että hänen työssänsä kuuluukin nauttia näistä asioista.

Benson on koomikko, päänäyttelijä dokumentti elokuvassa Super High Me (2007), jossa hän poltti kannabista jokainen tunti 30 päivää yhtämittaisesti koko valveilla olo aikansa.

Tänä torstaina 28. huhtikuuta hän hoitaa rutiinilla stand-up kekkansa Comedy Central Presentsissä.
 ---------------------------------------------------------------
Kysymys: Millaisia reaktioita saat eniten ihmisiltä Super High Me elokuvasta?

Doug Benson: Ihmiset pitävät siitä, koska se osoittaa että joku voi käyttää lääkekannabista ja olla silti tuottava yhteiskunnan jäsen jonka ei tarviste hävetä.

Pidän kannabiksesta ja teen vitsejä siitä. Jos ihmiset ajattelevat että olen "Pilvi koomikko", en todellakaan kiistä siitä.

@DougBenson, Lennän Buffaloon huomenna. Toivottavasti lento sujuu hyvin.[Twitter]

Kysymys: Miten tärkeää sosiaalinen verkostoituminen on sinulle?

DB: Luulisin että se on hyvä tapa pitää ihmiset ajantasalla keikoistani, tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ja kertoa heille vitsejä.

Kysymys: Mistä ideat tulevat Benson Interuptioniin?

DB: Päätin sanoa asioita joita voisin sanoa lavan takana muille koomikoille. Törkeitä juttuja, mutta hauskalla tavalla.

Rakastan improvisointia ja sitä että ei tiedä mitä toinen aikoo sanoa. Pelkkää näyttelemistä ilman käsikirjoituksia tai muita muistiinpanoja.

Kysymys: Miksi rakastat elokuvia?

DB: Kukapa ei rakastaisi elokuvia? Katso viikoittainen podcastini  www.DougLovesMovies.com.

The Benson Interruption,


Hamppuboksin blogi


http://artvoice.com/

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Lääkekannabis tulee olemaan menestys

Lääkekannabiksella on nyt noin 1,7 miljardin dollarin bisnes USA:ssa Tämä tarkoittaa sitä että lääkekannabiksen myynti kilpailee Viagran kanssa, jonka vuosittainen tulos oli 1,9 miljardia.

Lääkekannabiksen markkinoiden odotetaan lähes kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana ja tämä ennuste on vain 15:sta Yhdysvaltain osavaltiosta joissa lääke on laillista.

Jos toiset vajaat kaksikymmentä valtiota hyväksyy lääkekannabiksen lakeja, joka ennusteiden mukaan on mahdollista. Markkinat voivat kasvaa 8 900 000 000 dollariin vuoteen 2016 mennessä.($8.9 billion)

MSNBC:n mukaan "Koko kannabis teollisuudenala, mukaan lukien alamaailman pimeät markkinat ja lääketieteen harmaat markkinat. Tuottaa kaikkialla $ 18 miljardista 35,8 miljardiin dollariin vuosittain."

Videossa "Run From the Cure – The Rick Simpson Story", näytetään kuinka lääkeyhtiöt ja suuryryritykset estävät mahdollisen syövän hoitoa hamppuöljyllä, julkisten tai henkilökohtaisten etujen tavoittelemiseksi.

Osa 1/6

 
katso loput osat youtubesta

Hamppuboksin blogi

Synteettinen lääke tarjoaa laillista pilveä

Synteettinen lääke tarjoaa laillista pilveä

UUSI synteettinen "lääke", joka matkii kannabiksen vaikutusta, pääsi pujahtamaan Northern Riverssiin.

Se on myös täysin laillinen.

Kronic on yrttien ja Uudessa-Seelannissa tehtyjen kemikaalien sekoitus ja nyt myytynä Australiassa, vaikka et tosin löydäkkään kauppaa joka varastoisi sitä Northern Riversissä.

Happy High Herbsin perustaja Ray Thorpe sanoi että hän kieltäytyi varastoimasta tuotetta hänen Byron Bayssänsä tai Ukissa oleviin varastoihin, sen jälkeen kun kuuli tapauksesta jossa ihmisten keuhkot olivat painuneet kokoon käytettyänsä substanssia.

Nimbinissä, joka omistetaan riippumattomasti Mr Thorpen kaupoista, Happy High Herbsin myyjä sanoi, että ne eivät varastoineet sitä myöskään.

Mr Thorpe sanoi, että oli kuullut hänen varastoitavan Kronicia Gold Coastissa ja Brisbanen Fortitude Valleyssä, mutta kuitenkin näytti siltä että lääkkeen päälähde oli internet.

Matt Prendergast, Brisbane -pohjaisesta web-sivustosta sanoi että Billybong oli toiminut noin vuoden ja myi nykyisin noin 300 pakettia Kronicia päivittäin.

Noin puolet Kronicista jotka meni Mr Prendergastin käsien läpi, meni länsimaiseen Australiaan, 45 prosentilla levisi suhteellisen tasaisesti Queenslandin, NSW:n ja Victoriaan. Jäljellä olevan 5% meni Pohjoisterritoriolle, eteläiselle Australialle ja Tasmanialle.

Mr Prendergast sanoi, että Kronic antoi saman kokemuksen kuin kannabis, mutta ei sisältänyt yhtään THC:tä, mikä on kannabiksen aktiivinen kemiallinen aines. Vaikutukset myös kuluivat paljon nopeammin, yleensä noin kahden tunnin jälkeen.

Hän hylkäsi pahan terveysvahingon ehdotuksen laillisesta lääkkeestä sanoen, että hän ei ollut koskaan saanut valituksia.

Pohjoisen NSW Local Health Networkin tiedottaja sanoi että, lääke ja alkoholin asiantuntijat palvelussa ei ollut kohdannut substanssia ja ei tiennyt mitään siitä.

Kannabisuudistuksen puolestapuhuja Michael Balderstone oli siitä epäileväiven.

Tosiasia on, että Kronic sisälsi tuntemattoman volyymin tuntemattomia kemikaaleja. Hän sanoi, että 30 dollarin gramma hinta on kolme kertaa "luonnonmukaisesti viljeltyä kannabista"  korkeampi.

Tuotteen nimi otettiin suoraan käyttöön kannabis kulttuurista. MR Balderstone sanoi että "kronic" on slangi sana, jota käytetään kuvaamaan laadukasta marihuanaa.

"Se on erittäin nokkelaa markkinointia", hän sanoi. "Luultavasti ne myyvät kasoista ja todennäköisesti se on erittäin epäterveellistä."

Hamppuboksin blogi

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Joka viides nuori tuntee kannabiksen kasvattajan

Kannabiksen kotikasvatus on yleistynyt nopeasti.

Kotimainen viljely haastaa jo tuonnin ja kyseenalaistaa salakuljetuksen ehkäisemiseen perustuvan huumepolitiikan, kirjoitetaan Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä tiistaina julkaistussa artikkelissa.

Kirjoittajat Pekka Hakkarainen, Jussi Perälä ja Leena Metso kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimukseen perusteella, että joka viides alle 35-vuotias tuntee henkilökohtaisesti kannabiksen kasvattajan. Koko väestössä vastaava määrä on joka kymmenes.

Marihuana on kotikasvatuksessa vallannut kannabismarkkinat ja ohittanut suosiossa hasiksen, joka on vahvemmaksi jalostettua kannabista. Kirjoittajat tulkitsevat tässä seurattavan eurotrendiä.

Väestökyselyn mukaan karkeasti ottaen 40 000-60 000 suomalaista on joskus kasvattanut kannabista. Aktiiviviljelijöitäkin on tuhansia.

Suomalainen kotikasvattaja on hengeltään ideologinen kannabiksen viljelijä, jonka motiivina ei ole raha. Kasvatuksen syitä ovat saatavuus, laatu ja edullinen hinta.

STT 25.04.11

Siemen putiikkeja pohjoismaissa



Ministry of Cannabis
Ilmoitti kuun alussa että heillä on uusi jälleenmyyjä Tanskassa Kööpenhaminassa.

Heillä on hieno verkkokauppa, sekä putiiki Köpiksen keskustassa. He palvelevat yksityisiä asiakkaita siinä missä heidän muutkin palvelun tarjoajat.
http://chillo.dk/shop/

Myös Ruotsilla on Ickysticky joka jälleenmyy siemeniä, poltteluvälineitä, vaatteita ym.
Suomessa mahdollisuudet jälleenmyydä kannabiksen siemeniä omassa putiikissaan kaupungin keskustassa tai ylipäänsä missään tuntuu mahdottomalta ajatukselta.

Suomenkin olisi jo kyllä aika avata silmänsä ja nähdä että se mitä tapahtui jo, ei voi muuttua, kannabis on pysäyttämätön. Se vain odottaa jyräämistään.

Esimerkiksi tässä tapauksessa saataisiin siemen kauppaan höllennystä, niin että yksityinen ihminen voisi avata esimerkiksi verkkokaupan jossa voi jälleenmyydä siemeniä, kasvatus tarvikkeita ja muita välineitä. Mahdollisesti myös kotimaisesti valmistettuja tuotteita.

Se on oikeastaan jo laillista, mutta ei siltikään. Laille tuttuun tyyliin.
Laki on monessakin asiassa ihmisoikeuksia rikkovaa ja useasti juuri kannabikseen liittyvissä asioissa.

Liiallinen holhoaminen on järjetöntä ja aiheuttaa poikkeuksetta vastakkain asettumista jokaisessa yhteiskunta luokassa. Tästä on todisteita jo aivan riittävästi.

Kaupankäynnin mahdollistaminen taas toisi valtiolle lisää tuloja, työllistäisi ihmisiä ja antaisi oman sijansa vähemmistölle.

"Vähemmistölle" joka on tasasesti kasvanut viime vuosikymmenet ja näyttänyt taistelevansa ihmisoikeuksiensa puolesta.

Kannabis lailliseksi ja irti huumekaupasta. Kotimaista tuotantoa ja luonnollisia lääke vaihtoehtoja, jotka oikeasti helpottavat ihmisten sairauksia, eikä vain tuo mukanaan liutaa uusia vaivoja!

Tämä kaikkihan on todistettu jo yhteiskunta poliittisesti, kuin myös tieteellisestikin. Mitä tässä odotetaan?


Hamppuboksin blogi

Kannabiksen käyttö arkipäiväistyy

Kannabiskukinnot ovat poliisille tuttu näky.
Marisätkä käy yhä useamman suomalaisnuoren huulilla keskiolutpullon sijaan. Tämä johtuu enimmäkseen kannabiksen kotikasvatuksen yleistymisestä ja asenteiden muuttumisesta. 
Poliisin takavarikoimia huumausaineita.
Huumeita Etelä-Karjalan poliisilaitoksen teknisessä rikostutkimuskeskuksessa.
Etelä-Karjalan poliisilaitoksen teknisessä rikostutkimuskeskuksessa on pöydällä aikamoinen läjä huumeita. Pillereitä, piippuja, kannabista ja valkoista jauhetta, todennäköisesti amfetamiinia. Tutkimusavustaja Pirjo Kaikkonen käy aineet läpi kumihanskoin ja pihdein. 
- Nämä huumeet on takavarikoitu kolmesta eri kohteesta Imatralta ja Lappeenrannasta, kertoo rikoskomisario Antti Vilkko. 
Kannabis tuli koteihin
 
Luetteloinnin jälkeen huumeet matkaavat keskusrikospoliisin laboratorioon Vantaalle. Siellä selvitetään, mitä aineita pusseissa on. Tarkempaa tutkimusta tosin tuskin tarvitsee pöydän runsaslukuisin aine, marihuana. Kannabiskukinnot ovat poliiseille tuttu näky.

- Kannabiksen kotikasvatus on kasvanut nopeasti muutamassa vuodessa ja samalla ihmisten asenteet kannabista kohtaan ovat höllentyneet, sanoo Vilkko.
Asenteet kannabista kohtaan lieventyvät etenkin nuorilla. Jopa siinä määrin, että se on tulossa päihteenä alkoholin rinnalle.

- Uskon, että marihuana selittää osin sitä, että nuorten alkoholin käyttö tuntuu hieman laskeneen, Vilkko sanoo.Samaa mieltä ovat päihdetyöntekijät.

- Kannabis ei vain korvaa alkoholia hieman, vaan korvaa joidenkin nuorten osalta alkoholin jo kokonaan, sanoo Irti Huumeista ry:n Lappeenrannan alueosaston aluevastaava Sirkka Jokinen.

Pilvi haastaa alkoholin 
 
Jokinen kokee, että Suomessa kasvaa kokonainen sukupolvi pilveä polttavia nuoria.
- Kannabista käytetään nykyisin rentoutumiseen, kuin keskiolutta, Jokinen kuvailee.
 Poliisin tutkinnassa kannabistuotteet löytyvät usein samoista paikoista muiden aineiden, kuten amfetamiinin kanssa. Jokinen ei kuitenkaan näe, että aineet kulkevat automaattisesti käsi kädessä.

- Ei kannabiksen käyttö johda aina kovempiin aineisiin, mutta kyllä niissä porukoissa liikkuu usein muitakin aineita. Sitä kautta kynnys madaltuu, hän sanoo.

Faktoja päihdekeskusteluun
 
Kannabista säännöllisesti käyttävät nuoret näkevät pilvenpoltossa harvoin ongelmaa. Moni puolustaa marihuanaa pitämällä sitä alkoholia vaarattomampana päihteenä. Jokinen ei pidä vertailua järkevänä.

- Aineet on keskustelussa erotettava toisistaan. Ne vaikuttavat eri lailla ja poistuvat elimistöstä eri lailla. Kannabis imeytyy rasvakudokseen ja sen poistuminen kestää paljon kauemmin kuin alkoholin.

Kannabiksen laillistamista vaativilta hän kysyykin:

- Kuinka moni suostuisi siihen, että työyhteisöissämme olisi jatkuvasti ihmisiä enemmän tai vähemmän pilvessä?

Hamppuboksin näkemys päihdekeskustelun faktoista

Hamppuboksin näkemys jälkimmäiseen kysymykseen on hyvin realistinen ja selkeä. Kannabiksen käyttäjät eivät tuskin ole jatkuvasti, saati laisinkaan enemmän tai vähemmän pilvessä ollessamme työyhteisön parissa.

Todennäköisesti suurin osa kannabiksen käyttäjistä osaa pitää työn ja vapaa ajan erillään, siinä missä alkoholia kohtuudella käyttävät ihmisetkin.

Useiden päihde tutkimusten mukaan alkoholi on itseasiassa suurempi riski työyhteisöissä kuin kannabis.

Joidenkin tutkimusten mukaan kannabista yhtäjaksoisesti pidemmän aikavälin käyttänyt henkilö ei koe käytön seuraavana päivänä edes, niin kutsuttua jälkipöhnää. Mikä ainakin osittain kumoaa vihjaukset kannabiksen rasvojen haittojen vaikutuksista työyhteisössä pidemmälläkään aikavälillä.


Kommentit; Hamppuboksi http://hamppuboksi.blogspot.com/ 


Lähde;  YLE Etelä-Karjala 03.02.2011 http://yle.fi/

maanantai 25. huhtikuuta 2011

EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa

Kannabis on käyttäjälleen turvallisempaa kuin tupakka tai alkoholi, kertoo laaja EU-katsaus. Tiedot perustuvat Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytöksen seurantakeskuksen julkaisemaan 700-sivuisen, 3-osaiseen raporttiin.

 Suurin osa kannabiksen käyttäjistä lopettaa sen polttamisen hieman alle tai yli 30-vuotiaana, eivätkä he kärsi minkäänlaisista kielteisistä vaikutuksista lopettamisen jälkeen. 

- Kaikki tekemämme vertailut osoittavat, että kannabis on käyttäjälleen monilla mittareilla mitattuna muita aineita turvallisempaa, kertoo raportin kirjoittamiseen osallistunut tutkija Robin Room.

Room tutustui raporttia varten useisiin laillisten ja laittomien päihteiden terveysvaikutuksia käsittelevään tutkimukseen, joissa selvitettiin päihteiden vaarallisuutta tai niiden haittavaikutuksia sekä niiden aiheuttaman päihtymyksen ja riippuvuuden astetta. 

Roomin mukaan tutkimusten perusteella voidaan todeta seuraavaa: 

- Huumeen vaarallisuus: Vaarallisimpia ovat ekstaasi ja kokaiini, joita seuraavat alkoholi ja heroiini. Vähiten vaarallinen huume on kannabis.

- Päihtymyksen aste: Vahvimman päihtymyksen aiheuttaa alkoholi. Seuraavina tulevat heroiini ja kokaiini, kannabis on listassa neljäntenä.

- Riippuvuus: Pahinta riippuvuutta aiheuttaa tupakka, seuraavina tulevat heroiini, kokaiini ja alkoholi. Kannabis on tutkimusten mukaan vähiten riippuvuutta aiheuttava päihde.

Stakesin päihdetutkija Kristoffer Tigerstedt pitää raportin päätelmiä luotettavina. Hänen mukaansa ne ovat linjassa muiden tutkimusten kanssa.
Tigerstedt muistuttaa kuitenkin kannabiksen sosiaalisista riskeistä. Hänen mukaansa monet näistä johtuvat siitä, että kannabis on suuressa osassa maita laiton, toisin kuin alkoholi ja tupakka.

- Se merkitsee sitä, että kannabista käytetään yhteyksissä, jotka ovat usein yhteiskunnan marginaalissa. Ja silloin tietysti tulee mieleen, että kannabista käytetään myös muiden huumeitten yhteydessä.

Kannabiksen käyttö on yleistä

Kannabis on hyvin yleinen päihdeaine, sitä on kokeillut arviolta joka viides eurooppalainen aikuinen. Kuluneen kuukauden aikana sitä on käyttänyt yli 13 miljoonaa eurooppalaista.
Maailmassa tuotetaan käyttöön lähes 50 000 tonnia kannabisruohoa tai -hartsia joka vuosi. 

Lähde; 
EU raportti (2008): A cannabis reader: global issues and local experiences

Gino Coutinho vangittiin viljelmistä

Ura pilalla









Hollantilainen jalkapallo maalivahti Gino Coutinho vagittiin viljelmistä.

Den Haagin maalivahti Gino Coutinho on tuomittu 12 kuukaudeksi vankeuteen, kun hänen katsottiin syyllistyneen suuriin kannabis viljelmiin sekä rahanpesuun ja väärentämiseen.

28 vuotias, entinen kansainvälisten alle U21:n koppari, sekä hänen tyttöystävänsä vangittiin viime perjantaina 22.4 
Rikokset liittyvät elokuussa 2009 tehtyyn varasto ratsiaan, josta löytyi yli 4,200 kannabis kasvia.

Coutinho vetoaa syyttömyyteen vaikka varasto on hänen nimissään ja kaikenlisäksi oli itse paikalla ratsiaa tehtäessä.


Lähde; http://indepthafrica.com/



Hamppu oli aikanaan Savon palmu


Kuituhamppu eli liina, myös Savon palmuna tunnettu, oli aikanaan tärkeä viljelystuote Savossa.

Savolainen sana roivas itse asiassa tarkoittaa hampusta nyhdettyä kourallista tai hamppulyhdettä. Varhaisimmat merkit hampunviljelystä ovat varhaisempia tai samanaikaisia kuin merkit viljanviljelystä eli noin 4000 vuoden takaa.

Itä-Suomeen kasvi levisi luultavasti nykyisen Venäjän alueelta. Useiden tutkijoiden mukaan hampunviljely on Suomessa vanhempaa kuin pellavanviljely. Pellavan oletetaan levinneen Suomeen keskiajalla Ruotsin kautta. Hampun viljelyn vanhuutta puoltaa se, että pohjoisimmat maatiaishamppukannat ovat erittäin hyvin sopeutuneita Pohjolan pitkään päivään ja lyhyeen kesään eikä niitä silti missään kasva villinä.

Maatiaishamppua viljeltiin vielä 1970-luvulla sisä-Suomessa. Maatiaishamppua pystyttiin viljelemään kesannossakin. Vuonna 1961 YK:n ratifioima sopimus kielsi kaikenlaisen hampun viljelyn Suomessa.

Hamppua ei enää kasva Suomessa luonnonvaraisena. Maatiaishampuista on jalostettu kuituhamppulajikkeita (mm. Fin-314, Finola) Pohjoismaihin. Ne kasvavat nopeasti ja tuottavat siemeniä Sodankylässä asti. Pohjoisilla alueilla hamppu olikin ainoa viljelty kuitukasvi. Hamppua viljeltiin yleensä aina samassa, vahvasti lannoitetussa liinamaassa vuosikymmenten ajan, mistä sen kasvun sanottiin vain yltyvän. Pohjoisilla leveys-asteilla hampusta saadaan suuremmat sadot kuin esimerkiksi Etelä-Euroopassa.

Hamppukuitupelto tuottaa
aarilta 3–4 kertaa enemmän kuitua kuin metsä. Uusi sato valmistuu vuosittain. Joissain maissa hampusta saadaan vuodessa useampi kuin yksi sato. Öljyhampun viljely Suomessa on luvanvaraista.
Huumaavaa THC:ta sisältävää hamppua saa kasvattaa omaan käyttöön sekä kuljettaa sitä mukanaan pieniä määriä ns. syyttämättä jättämis -pykälän perusteella, joka lisättiin lainsäädäntöön 1990-luvulla. Kyseisen pykälän soveltamiskäytännöt vaihtelevat kunnittain.


Hamppu tunnetaan parhaiten köysien raaka-aineena, mutta hampun kuiduista voidaan valmistaa myös kestäviä kankaita, selluloosaa paperin raaka-aineeksi sekä teollista raaka-ainetta käytettäväksi eristeenä, levyinä tai huonekalujen materiaalina sekä polttoainetta.
Hamppukuitu on erittäin luja (120 kg/mm²) ja kosteuden kestävä. Se on puuvillaa lämpimämpi ja pehmeämpi materiaali tekstiiliksi valmistettuna. Hampun valonkestävyys on huonompi kuin pellavalla, silti purjekankaana se on moninkertaisesti pellavaa pitkäikäisempi ja kestävämpi vaihtoehto.

Hampusta valmistetaan paperilaatuja hyvin ohuesta paperista paksuihin pahveihin. Nykyään hamppupaperia käytetään laajalti sätkäpapereissa ja suuri osa raamatuista painetaan hamppupaperille. Lähes kaikki paperi, jolle on kirjoitettu ennen 1900-lukua on hamppupaperia.

Hamppupaperi ei repeä yhtä helposti kuin puusta valmistettu paperi; kaksisataavuotiaana paperi alkaa olla kellertävää, kun puusta valmistettu kellertää jo 30–50 -vuotiaana.
Vaalea kuituhamppukangas suodattaa jopa 95 prosenttia auringon haitallisista UV-säteistä. Tällä hetkellä yleisin materiaali eli puuvilla suodattaa ainoastaan 30 prosenttia kankaaseen osuvista UV-säteistä.

Hampusta superruokaa

• Hampunsiemenet sisältävät helposti imeytyvää proteiinia noin 25 prosenttia ja monityydyttämätöntä rasvaa noin 33 prosenttia.

• Siemenet ja niistä puristettu öljy ovat gluteenittomia ja kolesterolittomia. Kumpikaan valmiste ei sisällä huumaavia kannabinoideja.

• Uusimpien tutkimusten mukaan hampunsiemenet sisältävät kaikki ihmisen terveydelle välttämättömät 20 aminohappoa, mikä on enemmän kuin soijapavussa.

• Hampunsiemenet sisältävät myös paljon terveellisiä ja ihmiselle välttämättömiä omega-3-, omega-6-, ja omega-9-rasvahappoja.

• Hampunsiemenet sisältävät erittäin harvinaista ja terveellistä gammalinolihappoa (GLA, omega-6) neljä prosenttia ja stearidonihappoa (SDA, omega-3) suunnilleen kaksi prosenttia.

• Hampun siemeniä saa luontaistuotekaupoista ja eläinkaupasta linnunruokana. Öljyhamppua ei saa viljellä kuin lisenssillä. Savossa viljellään Finola-öljyhamppua.
 

Kiistelty hamppu















Viljelykiellossa oleva hamppu on yksi maailman vanhimmista sekä käyttömahdollisuuksiltaan monipuolisimmasta viljelykasveista.
Suomessa muun kuin kuituhampun viljely on laitonta.


Kiinassa ja muualla Aasiassa Himalajan vuoristosta ja keski-Aasiasta kotoisin olevaa hamppua on käytetty kuitukasvina jo noin 8500–10000 vuoden ajan. Kiinalaiset käyttivät hamppua myös ruokana, lääkkeenä ja myöhemmin paperinvalmistuksessa.

Syy maailmanlaajuiseen hampun unohdukseen on Yhdysvalloissa. Pääasiallinen syy on ahneus. Kemikaalijätti DuPont patentoi vuonna 1937 menetelmän, jolla valmistettiin polttoaineen lisäaineita öljystä ja kivihiilestä. Samoihin aikoihin patentoitiin myös menetelmä, jolla kehitettiin selluloosaa puusta. Tarkoituksen saavuttamiseksi korostettiin mediassa hampun huumaavia vaikutuksia. Teollisuusjättien asiaa ajoi voimakkaasti Harry J. Anslinger, ja hampun kieltolaki astui voimaan.
Anslinger on myös toisen merkittävän lainmuutoksen takana: YK kielsi hampunkasvatuksen jäsenmaistaan ja sitä kautta koko maailmasta. Tästä päätöksestä kärsitään yhä.

Hamppua on pääsääntöisesti kolmenlaista: luontaiset lajikkeet kuituhamppu ja öljyhamppu sekä jalostettu lääke/päihde hamppua. Jalostamalla on muokattu eri käyttötarkoituksiin sopivia lajikkeita.
Kuituhampulla on pitkä, suora varsi, jonka kuiduista saadaan mm. kankaita ja köyttä. Öljyhamppu kasvattaa paljon suuria, öljypitoisia siemeniä. Lääke- ja nautintoainekäyttöön sopivilla lajikkeilla on korkea THC-pitoisuus. THC eli tetrahydrokannabinoli on hampun psykoaktiivinen osa.
Ruoka- ja kuitukäyttöön tarkoitetuilla lajikkeilla on mahdoton huumata itseään. Kuituhamppu saa sisältää THC:tä korkeintaan 0,2 prosenttia, kun päihdehampussa sama luku voi olla jopa 14.

Ihmisen aivoissa on CB1- ja CB2- reseptoreja
. Reseptori on ihmisen sensorisessa hermostossa periferaalisessa hermostossa.
Huumaavat aineet, jotka aktivoivat CB2-reseptorin voivat blokata kipusignaalit hermostossa. Uusien tutkimusten mukaan CB2-reseptorit tarjoavat uuden ja turvallisen mahdollisuuden hoitaa kliinisten tilojen aiheuttamia kipuja. Tutkimus osoittaa CB2-reseptorien työskentelevän elimistössä samankaltaisella mekanismilla kuin nyt yleisesti käytetyt, riippuvuutta aiheuttavat opiaatit, mutta vailla opiaattien haittavaikutuksia.
Amerikkalainen lääkäriyhdistys American College of Physicians, ACP, kannattaa myös voimakkaasti kannabiksen ottamista lääkekäyttöön.
Euroopan Unioni on julkaissut 700-sivuisen raportin, jossa todetaan kannabiksen olevan huomattavasti vaarattomampi vaihtoehto kuin tupakka, alkoholi, reseptilääkkeet ja kofeiini. Myös WHO julkaisi vastaavan raportin vuonna 1998.
Kannabiksesta valmistetaan sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettäviä lääkkeitä. Lääkkeiden on kokeellisesti todettu tepsivän niinkin erilaisiin sairauksiin kuin useisiin syöpätyyppeihin, kroonisiin kipuihin, MS-taudin oireisiin, kaihiin ja erilaisiin keuhkosairauksiin. Kannabis olikin yleisin kipulääke ennen aspiriinin saapumista markkinoille 1900-luvun vaihteessa.
Ennen totaalikiellon voimaanastumista kannabisuutetta käytettiin Yhdysvalloissa mm. väsymyksen, yskän, reumatismin, niveltulehdusten, astman, juoppohulluuden, epilepsian, masennuksen ja kuukautisvaivojen hoidossa.

Rudolf Dieselin kehittämä dieselmoottori
oli alun perin tarkoitettu käyttämään hamppu- ja muita kasvisöljyjä eli siis biopolttoaineita.
Dieselmoottoria voidaan käyttää kasvisöljyillä.
Myös Fordin moottoriyhtiö kehitti 1930-luvulla polttoaineiksi etyyliasetaattia, metanolia ja muita yhdisteitä hampusta. Fordilla oli suunnitelmia hamppupolymeereistä (selluloosasta) tehdystä muovista, joka olisi käytännöllinen materiaali miltei mihin tahansa. Valmistettiin auto, jonka materiaalit olivat ”kasvaneet maasta”, eli ne olivat täysin hampusta ja muista kasveista jatkojalostettuja. Auto kulki hamppupolttoaineella. Lehdet Mechanical Engineering ja Popular Mechanics julkaisivat 1937 artikkelit kuvineen aiheesta.
Nämä kehitysaskeleet – biomuovi ja nopea kuidunjalostus – olivat valmiina siirtämään teollistuneet maat uuteen hampun hyödyntämisen aikakauteen. Silloin hampun kasvatus julistettiin Yhdysvalloissa laittomaksi.

Tuholaistorjuntaa ei hampunviljelyssä
tarvita, sillä hamppu karkottaa tuholaiset itse voimakkaalla tuoksullaan.  Tästä syystä se on myös hyvä kumppanuuskasvi muille viljelykasveille kuten perunalle ja kaalille. Hamppu kestää hyvin hallaa.
Verrattuna yleisimmin käytettyyn kuitukasviin puuvillaan hampun viljely on edullisempaa, sillä puuvillan viljelyssä käytetään valtavasti torjunta-aineita. Kaikista maailman käytetyistä hyönteismyrkyistä neljäsosa kuluu puuvillan viljelyssä.
Hamppu tukahduttaa rikkakasvit nopealla ja tuuhealla kasvullaan eikä se vaadi jatkuvaa voimakasta lannoittamista. Kastelukaan ei ole välttämätöntä. Hamppu kuohkeuttaa maata syvälle ulottuvilla juurillaan, tuo ravinteita pintakerroksiin ja jättää maan rikkakasveista vapaaksi. Hamppu myös puhdistaa maaperää raskasmetalleista. Hamppu siis jättää maan terveeseen kuntoon, minkä takia sitä voidaan kasvattaa samalla paikalla vuodesta toiseen. Hampun kasvatus on vaihtoehto peltomaata rasittavalle avokesannoinnille joka kiihdyttää eroosiota.
Hamppu on myös ns. C4-kasvi, eli se yhteyttää hiilidioksidia kaksin- tai kolminkertaisen määrän mihin tahansa muihin kasveihin verrattuna. Laajamittaisella hampunviljelyllä voitaisiin torjua kasvihuoneilmiötä.
Hampun kasvatuksen laillistamista joutunee kuitenkin odottamaan, sillä se uhkaa petrokemian, kemian- ja metsäteollisuuden tuottoja.

Lähteet: Science Daily ja National Health Federation  http://www.magneettimedia.com/

Blogi katsaus


Ensimmäisenä vuorokautena uutisia kävi lukemassa yli 450 vierailijaa kymmenestä eri maasta. Tämä tarkoittaa sitä, että uutisia toimitetaan jatkossakin kaikille tietoa janoaville.

Uutisointi on sekalaista, joten aiheet liikkuvat poliittisista asioista aina muihin ajankohtaisiin aiheisiin. Aiheet poimitaan viimeisimmistä julkaisuista maailman laajuisesti.

Pääaiheina ovat, kotimaan sekä Euroopan kiinnostavat tilanteet, mutta myös uutisointia muualta suositaan.


Tervetuloa lukemaan tuoreimpia uutisia kannabiksesta!

Blogi katsaus 25.4.11 klo11:35

Rihanna ja Snoop Dogg pössyttelevät















RIHANNA Kävelee kukkaro kädessä jota koristaa kannabiksen lehti ja pukeutuu rastatyyliseen hattuun päivänä jona Amerikan vähemmistö kulttuurin juhlii kannabista.

20. huhtikuuta on kehittynyt epävirallinen lomapäivä, jolloin ihmiset kokoontuvat juhlimaan ja kuluttamaan suurin joukoin laitonta päihdettä.

Laulajatar matkusti katsomaan Lauren Hilliä Los Angelesiin edellis iltana osoittaakseen uskollisuutta, mutta ei niinkään media seksikkäästi.


Kannabikselle on keskeistä Rastafari ideologia, joka on ottanut omaksuakseen värit, vihreä, kulta ja punainen. Värit ovat myös tärkeimpiä visuaalisia tavaramerkkejä.






Vähemmän yllättävä tukija, joka tunnetaan nimellä 420, kannabista rakastava räppäri Snoop Dogg esittelee massiivista lasipiippua.


Lähde

http://showbiz.peacefmonline.com/news/201104/155919.php

Polis tukee täyttä laillistamista

Colorado Rep. Jared Polis tukee kannabis lain uudistamista. Hän piti pääpuheen NORML konferenssissa Denverissä lauantaina. " keynote speech "
 







"Mitä outoa politiikkaa tämä kielto on?"

Polis kummasteli haltioituneena väkijoukolle. "Kielto ei ole koskaan estänyt ketään polttamasta kannabista. Meidän on aika saattaa päätökseen tämä epäonnistunut poliittinen kielto. Kannatan täysin kannabiksen laillistamista. Olen optimistinen, mutta se ei ole auttanut. Tämä voi mennä kumpaan suuntaan hyvänsä, joten nyt on aika näyttää voimamme. "

Polis aikoo myös sponsoroida laillistamista maksamalla kongressin istunnon laskun.

Lähde

http://www.denverpost.com/news

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

420 Kannabis juhla Vancouverissa 2010

10 faktaa lääkekannabiksen terveyshyödyistä

Lääkekannabiksen käytön laillistamisesta velloo keskusteluita monissa maissa. Se ei ole ihme, sillä lääkekannabiksella on useissa tutkimuksissa havaittu olevan positiivisia vaikutuksia etenkin tiettyjen kroonisten sairauksien hoidossa.

Medicalinsurance.org -sivusto, joka tarjoaa tietoa sairausvakuutuksiin liittyvissä asioissa, kertoo lääkekannabiksen hyödyistä.

1. Yhdysvaltojen Kaliforniassa lääkärien raporttien mukaan lääkekannabiksella on voitu hoitaa jopa yli 300 000 migreenistä kärsivää potilasta.

2. American Association for Cancer Research –tutkimuskeskus on todennut lääkekannabiksen voivan hidastaa muun muassa keuhko-, rinta- ja aivokasvainten kasvua.

3. Lääkekannabiksen on todettu voivan auttaa tiettyjen kroonisten sairauksien oireisiin. Esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymästä tai Crohnin taudista kärsivien oireet ovat helpottuneet lääkekannabiksella, sillä se voi lievittää pahoinvointia, alavatsakipua ja ripulia.

4. Tuoreimpien tutkimusten mukaan kannabiksen vaikuttava aine THC vähentää Alzheimerin taudin sairastumisriskiä ja mahdollisesti myös hidastaa jo alkaneen taudin etenemistä jopa tehokkaammin kuin perinteiset lääkkeet.

5. Joissain tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että kannabis voisi tuoda helpotusta silmänpainetaudista eli glaukoomasta kärsivien oireisiin lievittämällä painetta.

6. Kannabis toimii lihasrelaksanttina ja sen on havaittu voivan auttaa spastisuuteen eli jäykkähalvaisuuteen.

7. Viimevuotisen Etelä-Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kannabis toimii ADD- ja ADHD –sairauksien hoidossa hyvin, ja itse asiassa sitä voitaisiin pitää tutkimuksen mukaan jopa tarkkaavuushäiriöiden hoidossa käytettävien lääkkeiden vaihtoehtona. Kaiken lisäksi sillä ei havaittu tutkimuksessa olevan yhtään haittavaikutusta, joita ”perinteisen” lääkityksen kohdalla esiintyy.(Katso video tutkimuksesta)

8. Kannabis voi auttaa myös MS-taudin oireiden lievityksessä suojaamalla hermoja vahingoittumasta. Itse asiassa Iso-Britannian markkinoillakin on MS-taudin hoitoon tarkoitettu Sativex –niminen lääke, joka on suoraan peräisin kannabiksesta.

9. Voimakkaista PMS-oireista kärsivät naisetkin voivat joidenkin todisteiden mukaan hyötyä kannabiksesta.

10. Aivan kuten spastisuutta ja MS-tautia sairastavat voivat hyötyä lääkekannabiksesta, myös Touretten oireyhtymästä kärsivät voivat saada apua niin sanottuihin tic-liikkeisiin ja pakko-oireisesta häiriöstä kärsivät neurologisiin obsessiivisiin oireisiin.

Lähde

http://www.tohtori.fi/?page=5817524&id=361961

Dokumentti, Prisma: Kannabiskysymys

Kannabiksen käyttö on viime vuosina kasvanut voimakkaasti Euroopassa, etenkin nuorten piirissä. Mitä uusimmat tutkimukset kertovat kannabiksesta? Onko sen käytön vaaroja vähätelty? Entä sen lääketieteellinen käyttö?



kaikki lähetykset

Tutkimus: Kannabis on korvaamaton kipulääke














Tulevassa British Journal of Clinical Pharmacology –lehdessä julkaistaan laaja katsaus tutkimuksista, joissa on selvitetty kannabiksen soveltuvuutta erilaisten kiputilojen hoitoon. Tulokset osoittavat kannabiksella olevan merkittäviä kipua lievittäviä ominaisuuksia. Toronton yliopiston tutkijat tekivät kirjallisuuskatsauksen tutkimuksista, joissa oli arvioitu kannabiksen tehokkuutta erilaisten kiputilojen, kuten neuropaattisen kivun, fibromyalgian ja nivelreumatismin hoidossa. Katsaukseen hyväksyttiin mukaan 18 vuosien 2003 ja 2010 välillä tehtyä tutkimusta, joihin osallistui yhteensä 766 koehenkilöä. Neljässä tutkimuksessa kannabista annosteltiin hengittämällä ja muissa käytettiin joko kasvipohjaisia tai synteettisiä kannabinoideja.

Tutkijat pitävät mukaan hyväksyttyjä tutkimuksia erittäin laadukkaina. Lähes kaikki tutkimukset osoittivat kannabiksella olevan merkittäviä kipuja lieventäviä ominaisuuksia, ja joissakin tutkimuksissa huomattiin kannabiksen parantavan unenlaatua huomattavasti. Vakavia sivuoireita ei esiintynyt.

Myös ne neljä tutkimusta, joissa kannabista annosteltiin hengittämällä, osoittivat poltetun kannabiksen vaikuttavan kipuja lievittävästi ilman, että siitä aiheutuisi merkittäviä haittavaikutuksia. Erityisesti tutkijat painottivat havaintoa, jonka mukaan poltettu kannabis tehosi HI-viruksen aiheuttamaan neuropaattiseen kipuun, jota on tunnetusti lähes mahdotonta hoitaa nykyisillä lääkkeillä. Nivelreumapotilailla kannabiksen käyttö vähensi kipuja, mutta vielä merkittävämpänä tutkijat pitivät sitä, että se myös vähensi taudin aktiivisuutta. Havainto on linjassa aiempien tutkimuksien kanssa, jotka ovat osoittaneet kannabinoidien estävän ja parantavan tulehduksia.

Loppupäätelmänä tutkijat kertoivat kannabinoidien olevan kohtalaisen tehokkaita ja turvallisia hoitovaihtoehtoja kroonisiin, pääasiassa neuropaattisiin, kiputiloihin. Uusia hoitokeinoja tarvitaan välittömästi, koska krooniset kiputilat ovat erittäin yleisiä, niiden vaikutukset potilaiden toimintakykyyn ovat merkittäviä ja tehokkaita hoitomenetelmiä ei juurikaan ole.



Lähde

http://www.norml.org/index.cfm?Group_ID=8531

Kannabiksen kotiviljely on arkipäiväistynyt Oulussa

Kannabiksen kotikasvatus näyttää Oulun poliisin silmin jo lähes jokapäiväiseltä puuhalta. 













Kotiviljelmät rehottavat Oulun seudulla 

 

Kannabiksen kotikasvatusta on nykyisin hyvin paljon Oulun poliisilaitoksen alueella.
- Poliisin silmin se näyttää jo ihan arkipäiväiseltä puuhalta, rikoskomisario Seppo Leinonen huokaa ja lisää, että ihmiset, jotka eivät muuten käytä huumausaineita tai eivät tee rikoksia, kasvattavat kannabista.
- Nämä tekijät kertovat kasvattavansa sen takia, etteivät halua osallistua rikollisjärjestöjen tukemiseen ostamalla huumausaineita joltakin muulta.

YLE Oulu / Tiina-Leena Kurki

He myöntävät huumekokeilun

Kannabis on tuttu huumausaine monelle kansanedustajaehdokkaalle.

 













Kokeilunhalu on ajanut lukuisat vaaliehdokkaat pössyttelyn pariin, paljastaa Iltalehden vaalikone.
IL:n nuorten vaalikoneessa yhtenä kohtana on lausuma "olen kokeillut huumeita", johon ehdokkaat voivat vastata myönteisesti tai kielteisesti vastaustaan painottaen.
Pitkälti yli 100 vaaliehdokasta myöntää kokeilleensa huumeita. Joukossa on useita tunnettuja kasvoja.
Avoimien vastausten perusteella kyseessä on yleensä ollut kannabis, josta tehdystä savukkeesta on nuoruudessa otettu henkosia. Monet ehdokkaat täsmentävät vastauksissaan jättäneensä kokeilun yhteen kertaan, ja etteivät he suosittele aineita kenellekään.
Joukosta löytyy kuitenkin niitä, jotka ajavat kannabiksen laillistamista, eivätkä näe miedoissa huumeissa mitään pahaa.
Pitkäaikaisen huumeidenkäytön tunnustaa vain Kari Korhonen (kd), joka toimii nykyään huumevalistajana.
- Olen käyttänyt aineita yli kymmenen vuotta. Saan olla onnellinen, että olen elossa, hän toteaa vaalikoneessa.
Oheisessa listassa on mukana kaikki ehdokkaat, jotka ovat vastanneet kysymykseen myöntävästi ja selvästi. Epäselvästi tai vitsaillen vastanneet ehdokkaat on karsittu pois.
Lisätietoa ehdokkaista löydät Iltalehden verkkosivuilla toimivasta vaalikoneesta.

---

Piraattipuolue

Ville Hautakangas
Jan-Markus Laasonen
Pasi Palmulehto
Samuli Pahalahti
Tero Inha
Aino Partonen
Raoul Scott Plommer
Lari Yltiö
Ari Vaarnas
Toni Kiiski
Juha Oksanen
Olli Kopakkala
Ilari Mäkimattila
Panu Horsmalahti
Henrik Sandberg
Sampo Syreeni
Mika Letonsaari
Jukka Tuohimetsä
Tuomas Santakallio
Jetro Vesti
Tuomas Ruuhijärvi
Vili Heikkilä

Muutos 2011

Harri Eerikäinen
Sanna Onkamo
Jari-Petri Heino
Aleksi Pousar
Richard Järnefelt
Esa Nyyssönen
Kirsikka Kelloniemi
Ilari Papinniemi
Eerin Rosenström
Aki Greus
Maria Pinjanainen
Jiri Keronen
Ida-Emilia Kaukonen
Aki Järvinen
Martti Munne
Pasi Hallikainen

Vasemmistoliitto

Jaakko Turunen
Matti Kapanen
Dan Koivulaakso
Juuso Aromaa
Anssi Repo
Vesa Pohjola
Tapani Niemi
Elias Laitinen
Aino Halonen
Katja Syvärinen
Antti Saarelainen
Katja Minkkinen
Jari Suominen
Vuokko Kautto
Raisa Ranta
Markku Saarinen

Suomen kommunistinen puolue

Yrjö Hakanen
Irene Auer
Sippo Kähmi
Asko Julkunen
Antti Sandberg
Miska Lamminen
Marko Korvela
Markku Huhtala
Lauri Alhojärvi
Mauri Jukarainen
Jonas Kettunen
Pekka Lindgren
Hannele Salava
Iida Ylönen
Aino Kainulainen

Vihreät

Christiana Harle
Kimmo Helistö
Jukka Relander
Marko Kosunen
Pekka Raukko
Jukka Söderholm
Sakari Hankonen
Heikki Hiilamo
Eetu Suominen
Juha Tuomikoski
Timo Juurikkala

Perussuomalaiset

Samuli Riesto
Kimmo Nykänen
Mirva Karjalainen
Krista Poutanen
Pertti Virtanen
Freddy van Wonterghem
Markus Purdy
Jussi Halla-aho
Jari Ronkainen

Sdp

Thomas Wallgren
Jussi-Pekka Ahonen
Jukka Järvinen
Joni Määttä
Kari Lempinen
Erkki Tuomioja
Juha Manni

Kristillisdemokraatit

Kari Korhonen
Mikko Kehusmaa
Erkki Helistekangas
Jebraeil Cyrus
Jaana Shelby

Itsenäisyyspuolue

Saku Mättö
Esa Valtavirta
Veijo Kare
Riikka Söyring

Keskusta

Jukka Lehtimäki
Heikki Nivala

Kokoomus

Henri Heikkinen
Ari Alsio
Elina Lepomäki

Rkp

Tino Singh
Peppe Forsblom

Suomen Työväenpuolue 

Joonas Lohenoja

Vapauspuolue

Timo Tukia

Köyhien asialla

Sirpa Roivas

Kannabis on tuttu huume kansanedustajaehdokkaille

Kokeilunhalu on ajanut lukuisat vaaliehdokkaat pössyttelyn pariin, paljastaa Iltalehden vaalikone.

IL:n nuorten vaalikoneessa yhtenä kohtana on lausuma "olen kokeillut huumeita", johon ehdokkaat voivat vastata myönteisesti tai kielteisesti vastaustaan painottaen.
Pitkälti yli 100 vaaliehdokasta myöntää kokeilleensa huumeita. Joukossa on useita tunnettuja kasvoja.
Avoimien vastausten perusteella kyseessä on yleensä ollut kannabis.
Myös rankempia tarinoita kuitenkin paljastui.
- Olen käyttänyt aineita yli kymmenen vuotta. Saan olla onnellinen, että olen elossa, toteaa yksi ehdokas.